Hackathon

Hackathon

Op dinsdag 10 oktober 2017 wordt in samenwerking met Urban Industrial en de gemeente Rotterdam een Hackathon georganiseerd op Hogeschool Inholland Amsterdam. Deze Hackathon is voor alle 4e jaars Food Commerce & Technology studenten.

Opening sprekers: Rodin Affourtit & Jan Brouns

Jan Brouns, CEO Urban Industrial 

Bedenk jij, samen met je groep, het meest innovatieve idee voor de nieuwe Groothandelsmarkt van Rotterdam? Win een diner check t.w.v. €250,-

 

”Ik ben een Alumnus van de Food, Commerce & Technology opleiding en organisator van deze Hackathon voor mijn MBA Master Thesis”.

Urban Industrial is een recent opgericht beleggingsfonds dat wordt gemanaged door Jan Brouns en Arthur Verkerk in samenwerking met Aevitas Property Partners. Aevitas investeert pensioengelden in vastgoed voor één  van de grootste pensioenfondsen van de VS. Urban Industrial richt zich op industrieel en logistiek vastgoed in de Randstad en met de aanwezige financiële slagkracht en de relevante markt- en productkennis gaat Urban Industrial langetermijn relaties met klanten aan, zoals investeerders, ontwikkelaars, eigenaar-gebruikers en bancaire instellingen.

Dagplanning:

 • 08:30 inloop met koffie & thee
 • 09:00 opening hackathon door Rodin Affourtit & Jan Brouns
 • 09:30 – 11:30 gastsprekers
 • 11:30 – 12:00 brainstormen eerste ideeën
 • 12:00 – 12:30 lunch (wordt verzorgd)
 • 12:30 mogelijkheid om idee aan deskundige voor te leggen
 • 13:00 idee inhoudelijk uitwerken & presentatie voorbereiden
 • 16:00 – 17:30 presentaties (indeling volgt)
 • 18:00 prijsuitreiking + borrel in The Basket

Er komen 4 interessante gastsprekers die jullie gaan inspireren en adviseren over 4 onderwerpen. De 4 onderwerpen zijn:

 1. Layout Groothandelsmarkt/Food clusters
 2. Digitalisation & E-commerce
 3. Logistics
 4. Eco-system & Community synergy

Gastsprekers 1: Adriaan van der Giessen, Projectmanager Gemeente Rotterdam. Topic: Food Clusters

Ik houd mij bezig met het versterken van het regionale Foodcluster in en om Rotterdam. Belangrijke thema’s in de ontwikkeling zijn kennisontwikkeling & innovatie, onderwijs & arbeidsmarkt, multimodale bereikbaarheid en internationale marketing. Hierin staat de gehele keten centraal: productie, toelevering, handel, logistiek, de verwerkende industrie etc. De clusteraanpak vergroot de onderlinge bekendheid bij bedrijven in de sector en bevordert innovatie in het Foodcluster.

Gastspreker 2: Rene van Gelderen, Projectmanager & IT specialist bij Mindcurv. Topic: digitalisation & E-commerce

Voordat Rene van Gelderen zich bij Mindcurv aansloot, was hij werkzaam als Directeur IT & Programma Management bij Deli XL (nu bekend als Bidfood). Deli XL is een bezorgende foodservice groothandel met ruim 20.000 klanten, waaronder hotels, restaurants, catering bedrijven, onderwijs instellingen en ziekenhuizen. Inmiddels wordt 94% van alle orderregels en omzet online afgehandeld bij Deli XL. Hieruit is de succesvolle samenwerking met Deli XL met Mindcurv voor gevloeid voor het introduceren van het succesvolle DeliXL E-Commerce Platform. Het Food platform Bidfood (Nieuw DeliXL) is op dit moment de grootste Food gespecialiseerde E-commerce platform van Nederland.

Gastspreker 3: Thijl Klerkx, Entrepeneur, Thijl.nl. Topic: logistics

23 jaar, richtte op 15-jarige leeftijd met hulp van Annemarie van Gaal de biologische bezorgservice Thijl.nl op. Na het afronden van zijn vwo adviseerde hij onder meer Randstad, Corio en KLM over technologie en innovatie. Nu is hij oprichter van Dayli, een startup die gezond eten gemakkelijk maakt met haar supersnelle bezorgservice.

Gastspreker 4: Robert Van ’t Blik, Concept developer GMH. Topic: Synergie & Eco-systems

Ik houd me bezig met het ontwikkelen van de nieuwe Groothandelsmarkt van Rotterdam. Daarin werken we naar een optimum op het gebied van de (toekomstige) gebruikers en het nieuw te realiseren vastgoed. Waarbij we kijken naar zaken als logistiek, duurzaamheid, flexibiliteit en financiële haalbaarheid. Met als belangrijkste driver de (toekomstige) gebruikers, die een coherent geheel moeten vormen met elkaar en het vastgoed.

Waar: Hogeschool Inholland Amsterdam. Tijd: 09:00 – 18:00.