Symposium

Symposium

Het Symposium ”Back to the Foodure 2” vindt plaats op woensdag 11 oktober 2017. Dit Symposium wordt in samenwerking met FICA (Food Innovation Community Amsterdam) georganiseerd.

Schrijf u in en verzeker uzelf van een plekje! 

Wat kunt u verwachten? Een leerzame & inspirerende middag met als afsluiter een gezellig netwerkborrel. 3 gastsprekers gaan u inspireren en u kunt 2 workshops volgen.

Thema: biodiversiteit & duurzaamheid. Wie: voor studenten & het bedrijfsleven die geïnteresseerd zijn in de food sector. Waar: Hogeschool Inholland Amsterdam, De Boelelaan 1109. Wanneer: woensdag 11 oktober van 12:30 tot 18:30.

FICA is een platform van bedrijven, onderwijs en overheid en streeft er naar om innovatie-educatie in de foodsector stimuleren. De doelstelling is om studenten door middel van stages in contact te brengen met ondernemers, zodat ze samen uitdagingen aangaan. FICA start met vijf bedrijven en vier hogescholen die food-opleidingen aanbieden.

Dagplanning symposium

 • 12:30 – 13:00 Inloop
 • 13:00 – 13:10 Start Symposium ”Back to the Foodure 2”
 • 13:10 – 13:40 Spreker Lector Rik Eweg
 • 13:40 – 14:00 Uitleg en verdeling van workshops
 • 14:00 – 14:45 Workshops 1e ronde
 • 14:45 – 15:00 Pauze
 • 15:00 – 15:45 Workshop 2e ronde
 • 15:45 – 16:05 Pauze
 • 16:05 – 16:50 Spreker Imker Aat Rietveld
 • 17:00 – 17:30 Battle
 • 17:30 – 18:15/30 Borrel

Gastspreker: Rik Eweg “Hoe nieuwe waarden de agro-food sector gaan veranderen”.

In 2050 woont twee derde deel van de wereldbevolking in steden. De stedelijke consument stelt nieuwe eisen aan het voedsel en de manier van produceren. Gezondheid, biodiversiteit en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke thema’s. Deze nieuwe ‘waarden’ vereisen innovaties in businessmodellen en waardeketens in de agro-food sector.  Hoe zullen die innovaties eruit gaan zien?

Gastspreker: Natascha Kooiman, een duurzaamheidsrebel.

Mede door haar passie voor onze wereld die zij in actie omzet door te streven naar een duurzaam voedselsysteem, is zij 3 keer verkozen tot o.a. één van de Duurzame Jongeren 100 en heeft zij een TED talk gehouden over haar streven naar een wereld waarin wat we eten geen afbreuk doet, maar bijdraagt aan onze gezondheid, de wereld en alles wat daarin leeft. Natascha is mede-oprichter van Smaackmakers en kwartiermaker bij de TransitieCoalitie Voedsel. We gaan in gesprek met haar over de toekomst van onze voedselomgeving. Wij zorgen voor een draadloze microfoon, jij voor de vragen?!

Gastspreker: Aat Rietveld, ”De rol van bijen in de (wereld) voedselproductie”

Aat Rietveld is al meer dan 40 jaar imker maar verdiepte zich de laatste 10 jaar in het leven van de wilde, solitaire bijen. De bijdrage van bijen aan de ons omringende ecosystemen spelen een belangrijke rol voor ons voedsel. Met al veel gedane voorlichtingen, lezingen en cursussen zal Aat Rietveld veel kunnen vertellen over zijn kijk op bijen, biodiversiteit en wat wij als burgers kunnen bijdragen aan het welzijn van deze insecten en dus aan onze leefomgeving.

O.a. komen Analyse Me & Desemenzo & Cityplot & Knakwortel hele gave workshops geven!

Sander Bast van Analyse Me: ‘Personalised health and nutrition: het begint met je DNA’

Sander BastIn een wereld waar we gezond en gelukkig ouder willen worden hebben steeds meer mensen te maken met welvaartsziekten die samenhangen met voeding en leefstijl. En het punt is: de huidige adviezen gelden voor grote groepen mensen, maar er bestaat geen ‘one size fits all’ dieet. Analyse Me is een Startup die de consument de mogelijkheid biedt om op basis van het eigen DNA inzicht te krijgen in persoonlijke eigenschappen op gebied van gezondheid, voeding en bewegen. Hiermee heb je een paspoort naar een gezonde leefstijl.

Edwin Klaasen van Desemenzo